VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Hátultöltő puskák

Az elöltöltő puskák töltési és ürítési nehézségei, valamint egyéb hibái miatt a 19. század elején ismét intenzíven kezdtek foglalkozni a hátultöltő puskák kialakításával. A korábbi ilyen irányú próbálkozások ugyanis - az egységes kaliber és töltény hiánya, valamint az akkor készített zárszerkezetek elégtelensége miatt - nem vezettek eredményre.

Angol pointer PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   
pointer kutya

A 18. század elején került a spanyol pointer Angliába, hogy a vadászmezőn használják őket. E lassú, nehézkes, ám kitűnő szaglású kutyák magfeleltek az elöltöltős puskákkal járó vadászoknak. Ahogy fejlődtek a vadászfegyverek, már gyorsabb, jobb képességű vadászkutyákra volt szükség. Amikor 1859-ben megkezték a kutyakiállításokat, a pointer már klasszikus fajta volt. Angliában már igen kevés pointert használnak vadászatra, ám Amerikában még mindig népszerű vadászkutya, és mezei futóversenyeken is részt vesz.
Méret: 61–69 cm magas, 20–30 kg súlyú. Élettartam: 13-14 év.Azonosító jegyek: rövid, keskeny szőrzet, általában citrom-,narancs-,máj- vagy fekete színű, esetleg fehér, vagy trikolor mintázattal. Jelleg: engedelmes és nyugodt természetű. Háziállatnak való alkalmazkodás: ideális családtag, jól alkalmazkodó és éber. Legjobb neki a szabadban, vidéken, mivel sok mozgásra van szüksége.
 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 266 vendég böngészi