VadaszKutya.hu Portl
Hirdetés

Érdekességek

Elöltöltő puskák

Az első tűzfegyverek lényegében hátul zárt, rövid csőből álltak, a lőport pedig a lőporkamrán levő lyukon át gyújtották meg égő fáklya vagy izzó drót segítségével. Az első kézi tűzfegyverek csövét rúdra erősítették, amit elsütéskor a lövő a hóna alá szorított.

Kutyavérrel mentettek meg egy macskát állatorvosok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Repas   

 labrador

 Kutyavérrel mentették meg egy macska életét állatorvosok Új-Zélandon. A rendkívüli transzfúzió véradója egy labrador kölyök volt.
A 7 éves macska, Rory patkánymérget evett és attól került életveszélyes állapotba. Az állat fájdalmas hangjaira figyelt fel gazdája, Kim Edwards és azonnal állatorvoshoz száguldott a macskával. A klinikán közölték, hogy Rory a végét járja, és csak azonnali vérátömlesztés segíthet rajta. Mivel nem volt idő megfelelő vérű donor macskát keresni, jobb híján a nő baráti köréből kerítettek egy kutyát. A labrador kölyök vércsoportját ugyan nem ismerték, és az orvosok szerint nagy valószínűséggel "kilökte" volna magából a macska szervezete, de ez öt nap haladékot jelenthetett, ami alatt akadhatott volna megfelelő vérű macska. Végül a macska kutyavért kapott, jóllehet különböző állatok között nem javallott az ilyen beavatkozás.

Az új-zélandi eset azonban rendkívül szerencsésnek bizonyult. A végét járó macska egy órával a vérátömlesztés után felült, dorombolni kezdett és enni. "Mintha újjászületett volna! Immár ismét normálisan él, de a kutyavér ellenére sem kutyálkodik. Nem ugat és nem hozza be az újságot" - idézte a New Zealand Herald című új-zélandi lap szerdán a macska gazdáját.

 

Szavazás

Kutyavásárláskor fontos-e Önnek a törzskönyv?
 

Ki van velünk?

Oldalainkat 46 vendég böngészi